Het ontstaan van SpooneyWorld

 

Botas groeide op in de jaren zeventig. Zijn jeugd bracht hij voornamelijk in eenzaamheid door. Zijn beide ouders waren getraumatiseerd door de 2e wereldoorlog. Zijn vader had de verschrikkingen van het concentratiekamp overleefd en zijn moeder raakte als jong meisje alles kwijt tijdens de gevechten rond Arnhem, de stad waar zij toen woonde. Gedreven door angsten en trauma’s zonderde het gezin zich vooral af van de buitenwereld. Botas mocht dan ook nooit vriendjes mee nemen naar huis, verjaardagen vieren of andere normale kinderdingen. Het resultaat was dat hij zijn jonge vrije ziel niet de vrijheid kon krijgen die hij nodig had. Hij bracht zijn jeugd vooral door in eenzaamheid. Onbewust probeerde Botas zich af te sluiten voor alle angsten om hem heen, hij begon zich op te sluiten in zijn klerenkast. Omdat hij niet veel mocht begon hij daar in het geheim zijn eigen wereld te bouwen. Een ideale wereld met zijn eigen denkbeeldige  vrienden, die woonden in ideale huizen of reden in snelle wagens. Hij gebruikte materialen dat hij onderweg van en naar school vond; lolly-stokjes, stukjes hout, karton etc. Zo ontdekte hij al snel om vanuit het niets iets te laten ontstaan. Deze ontdekkingsreis was voor hem, achteraf gezien, de redding voor zijn vrije geest. Hij groeide op in een zwaarmoedige omgeving, waar angst en argwaan dagelijkse kost waren, maar hij kon zich dankzij zijn zelfgemaakte vrienden hiervoor afsluiten. Zo behield hij zijn spontaniteit en vrijheid. Door de jaren heen kregen zijn vrienden een verzamelnaam "De Spooney’s" en zij leven samen met hun creator Botas in SpooneyWorld.

 

Nu zoveel jaren later heeft Botas van 'zijn redding', zijn levenswerk gemaakt. Nog elke dag is hij bezig met het creëren van nieuwe Spooney’s. De klerenkast heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een grote studio met professionele machines. Maar ondanks al die ruimte gebeurd de echte magie in een van de kleinste kamertjes van zijn Artstudio, net zoals vroeger in zijn klerenkast. Temidden van allerlei materialen worden daar zijn Spooney’s echt tot leven gewekt. 

De Spooney’s zijn sinds zijn jeugd enorm geëvolueerd, zijn liefdevolle figuren hebben inmiddels bijna menselijke trekjes. De echte wereld heeft zijn SpooneyWorld inmiddels ook ontdekt en vele mensen vinden het bijzonder om deel uit te maken van zijn wereld. 

 

Als u overweegt om een originele Spooney aan te schaffen realiseert u zich dan dat u niet alleen maar een beeldje ontvangt, maar ook een stukje van de krachtige levensvonk uit het creatieve en liefdevolle hart van Botas. 

Botas blijft het belangrijk vinden dat hij elke originele Spooney van A tot Z zelf maakt, alleen zo weet hij zeker dat u een echte Spooney ontvangt en dat deze Spooney een stukje van zijn positieve levensvonk met zich meedraagt.